Et højlydt plask, og derpå ” Hjælp jeg er faldet i vandet og kan ikke komme op igen.”

Dette kunne, med alt det vand vi er omgivet af i Danmark, være et virkeligt scenarie i en lystbådehavn eller ved en af de store åer, men i dette tilfælde er det heldigvis kun en leg i svømmehallen.

Herlufsholm Svømmeklub har hele uge 20 og uge 22 sløjfet den normale svømmeundervisning for børneholdene og i stedet sat focus på livredning.

Ved hjælp af nogle enkle øvelser vil vi vise børnene, hvordan de skal reagere på en farlig situation i vandet i stedet for at panikke og måske drukne.

De lærer blandt andet at flyde på ryggen, blive rolige samt træde vande efter et fald i vandet.

De prøver at svømme med andet tøj på end badedragt og mærke hvordan vådt tøj virker hæmmende på svømningen og kræver flere kræfter.

De lærer at redde en træt og bange person ved hjælp af en plade eller andet flydende materiale.

De prøver at dykke efter ringe på op til 2 meters dybde, de dygtige får også lov til at dykke i den dybe ende på 4 meters dybde.

Det har hele den første uge været en fornøjelse at følge børnenes iver og bemærkninger, og som en forpustet dreng efter 25 mweters svømning sagde: ”Det er sørme hårdt at svømme med tøj på.”

Hele forløbet gentages i uge 22, hvor vi ud over at repetere øvelserne også har lidt andet i tankerne, og der vil blive talt lidt om hvordan man tilkalder hjælp.

Det er ikke kun børnene vi tager fat om, idet alle voksenholdene efter aftale med deres træner også får mulighed for at prøve svømning med tungt og vandfyldt tøj.

For klubbens to livredderhold er det nødvendigt at kunne svømme og dykke med tøj på, da det er en del af bassinlivredderprøvens krav.

Nyheder

Sponsor